Medewerkers

SaskiaSaskia Westra

Manuele therapie

Sportfysiotherapie

Lees verder...
Ik ben geboren in 1961 te Amsterdam en woon nu onder de rook van onze hoofdstad namelijk in Den Ilp. Samen met mijn man en onze twee jongens. In 1985 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut . Sindsdien werk ik in eerstelijns fysiotherapie praktijken. Eerst vijf jaar in Amsterdam en nu al weer ruim twintig jaar in Alkmaar en wel sinds 1990 in onze huidige praktijk Fysiotherapie Alkmaarwest. Na de algemene opleiding heb ik verschillende specialisaties gedaan zoals sportfysiotherapie , medische training therapie, rugscholing en manuele therapie. De manuele therapie opleiding bij het SOMT in Amersfoort heb ik in 1992 afgerond. Fysiotherapie heeft sinds ik werkzaam ben een enorme (professionele) ontwikkeling doorgemaakt en dat geldt ook voor mij en de andere collega’s uit de praktijk. Tijdens de behandeling is (in vergelijking tot vroeger) steeds meer ruimte gekomen voor het coachen/adviseren van patiënten om zo samen met de patiënt aan de behandeldoelen te werken en ze uiteindelijk proberen te realiseren. Binnen de manuele therapie behandelingen ligt mijn interesse vooral bij lage rug/bekkenpijn, frozen shoulder en hoofdpijn klachten. Daarnaast vind ik het een uitdaging om knierevalidatie en rugscholing aan patiënten aan te bieden, leuk is om te zien hoe je de belastbaarheid en het uithoudingsvermogen kan trainen c.q. verbeteren. Samen met mijn collega Daniëlla Pardoen gebruiken wij geregeld Mc Connell tape technieken bij knieschijf problemen. In 2010 heb ik een driedaagse triggerpoint cursus gevolgd wat een zeer waardevol was als aanvulling op mijn behandeling. Dat zelfde jaar de beweegmodule COPD afgerond en de verwachting is om de module diabetes in 2012 volgen. Samen met mijn collega’s hopen wij in de toekomst beweegprogramma’s aan te kunnen bieden aan de daarvoor bestemde doelgroepen. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, bergwandelen, fotograferen en een boek lezen.

Daniëlla Pardoen

Bekkenbodemtherapie

Lymfedrainage

Lees verder...

Mijn naam is Daniella Pardoen. Ik ben een van de twee vrouwelijke partners in de fysiotherapie praktijk Alkmaar West. Mijn opleiding fysiotherapie heb ik in Enschede in 1984 afgerond. Daarna heb ik in Zwitserland, in Crans-Montana, gewerkt in een revalidatie kliniek van het kanton Luzern. Na vijf kwartalen werken, en veel werkervaring rijker ben ik weer naar Nederland teruggekeerd. Ik heb de opleiding acupunctuur gedaan en tegelijkertijd in verschillende praktijken waargenomen als fysiotherapeute voor kortere en ook voor langere perioden. In 1991 heb ik een gedeelte van de praktijk voor Fysiotherapie Alkmaar West overgenomen. In deze praktijk ben ik nu nog altijd werkzaam.

Ik interesseer me, vanuit de Chinese geneeskunde, voor de holistische denkwijze binnen het vak. Dat wil zeggen niet alleen naar het symptoom kijken maar naar het geheel, waar komt de klacht vandaan; werkomstandigheden? Leefomstandigheden?, stress, etc., etc. ?

Ik heb me toegelegd op de behandeling van:

  • Bekkenpijn
  • Manuele lymfedrainage
  • Sportblessures

Verder behandel ik graag sportblessures, vooral omdat sporten mijn hele leven een grote passie is. Ondertussen ben ik alweer 20 jaar met veel genoegen aan het werk als fysiotherapeute en is er veel veranderd t.a.v. het werk, de ziektekostenverzekeringen en de praktijkvoering. Als fysiotherapeut ben ik voortdurend op zoek, om samen met u, de cliënt, een verandering te weeg te brengen die een genezing of tenminste verbetering van de klachten tot resultaat heeft. Ook de veranderingen in het huidige zorgstelsel zullen binnen onze praktijk gebruikt worden om een u zo optimaal mogelijke zorg en begeleiding te verlenen.

MartijnMartijn Loonstra

Manuele therapie

Lees verder...

Mijn naam is Martijn Loonstra, getrouwd en trotse vader van 3 dochters en 1 zoon. Wij wonen in Heerhugowaard waar ik in mijn vrije tijd veel bezig ben in en om ons huis. Daarnaast vraagt ons gezin ook de nodige aandacht. Als er dan nog tijd over is dan mountainbike ik graag en doe ik aan fitness. Na de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik gedurende drie jaar als 1e lijns fysiotherapeut/fitness instructeur gewerkt in Heemskerk. De afgelopen jaren hield ik mij in het bijzonder bezig met het begeleiden van COPD groepen, medische fitness en hartrevalidatie.

Mijn master degree manuele therapie behaalde ik in 2011. Nieuwe technieken en behandelmethoden in de fysiotherapie hebben mijn bijzondere interesse en bij gebleken gunstige effectiviteit wil ik mij in deze verder verdiepen.